ТВОЯТА УСМИВКА, ОТ ПРИРОДАТА 

Костна регенерация с биоматериали OsteoBiol :
Наука за регенерацията, вдъхновена от природата

 

Силата на усмивката

Устата е един от органите за комуникация,привличаща вниманието на хората около нас.
Следователно не е изненадващо ,че от Древни Времена хубавите зъби са били смятани за най-добрата „бизнес-карта” за привлекателност и грижовност към тялото.
Поради тази причина,в наши дни е много важно Вашият дентален лекар не само да постига отлични клинични резултати,но и да подобрявя естетичната компонента от тях.
Съвременната дентална медицина е способна да задоволи желанието за възстановяване на загубен зъб,ръководена от подобряването на усмивката и повишаването на доверието в нея.
В случаите когато се присажда кост е необходимо лекарят по дентална медицина да разполага с материали от естествен произход ,произведени от подбрани и официално одобрени суровини.
Тези продукти са с изключително гарантирани резултати,тествани от няколко клиники,публикувани в престижни международни научни списания.Основните причини за костна загуба

Причините за алвеоларна костна загуба и по височина и по ширина са няколко:
• загуба на един или повече зъби вследствие на травма или възпалителен процес;
• костна атрофия установена след екстракция на един или повече зъби ,или след продължително използване на подвижни протези;
• възпалителни и дегенеративни заболявания на гингивата и пародонталния тъканен комплекс, дължащо се на бактерии отговорни за денталната плака и зъбен камък(перидонтит).

Лечението при тези ,често повтарящи се проблеми и гарантирането на стабилноста, както на естествените зъби ,така и на евентуалните зъбни импланти е пряко свързано с увеличаването обема на алвеоларната кост.Костни реконструкционни процедури

›Поставяне на зъбни импланти
Алвеоларната кост не е достатъчна по обем и височина за да позволи безопасното поставяне на имплант.
(фиг. 1)

›Периoдонтални заболявания
Зъбите прогресивно загубват опората на алвеоларната кост,дължащо се на бактериални инфекции в отговор на разрушаване на коста и периодонталната съединителна тъкан.
( фиг. 2)

›Широк спектър на костни повреди
Частична или пълна реконструкция на челюстта, разрушена след травма или туморни образувания.
(фиг. 3)

›Синус лифт
Рехабилитация на голяма част от костта в дисталния участък на горната челюст,за да се осигури достатъчен обем и височина на коста за поставянето на зъбен имплант.
(фиг. 4)Извършване на костна реконструкция

Костната тъкан има висок потенциал за регенерация.Вдействи телност това е единствената тъкан от нашето тяло способна да възстанови фрактури и локални дефекти без видим белег. Въпреки това ,за да се възстановят правилно,костните дефекти на челюстите се нуждаят от потенцирането им с костни пълнители.В противен случай има опасност от тяхното неправилно зарастване.
Всички пълнители за костнo заместване от продуктовата линия OsteoBiol (Gen Os,mp3,Putty, Gel 40)действат като скеле водещo до развитието на костната тъкан в зоната на дефекта.Вътрешната структура на тези продукти е подобна на естествената човешка кост като матрица и нейната порьозност не се изменя през производствения процес. Така се осигуряват идеални условия за костната регенерация и новосформираната кост е с оригинална форма и обем.
След присаждането на пълнителя обема на костния дефект се предпазва с OsteoBiol мембрана(Evolution) способна да направи по-лесно оздравяването на раната и да предпази мястото от евентуална бактериална или друга клетъчна инвазия,например в случаите на скъсване на оперативния шев.Освен това през оздравителния период мембраната разделя костната от гингивалната тъкан и по този начин осигурява време за нормална остеогенеза.
При отсъствието на бариера биха могли да навлязат бактерии и епителни клетки ,които окупират регенериращата кост и пречат за нейното възстановяване.
1. костен дефект
2. присадка Osteobiol Gen Os
3. защита с Osteobiol Evolution мембранаOsteoBiol продукти

Пълнителите и мембраните на Osteobiol продуктовата гама произхождат от костнa и съединителна тъкан от различни животински видове, обработени с уникални и изключителни производствени техники, способни да запазват колагеновата матрица присъстваща в естествените костни тъкани ,подходящо променени така че да предодвратят всякакви странични реакции в човешкия организъм. Колагенът е протеин присъстващ в човешкото тяло като главен компонент на кожата и всички други съединителни тъкани. Присъствието на колаген и минерали в естествената кост позволява перфектно и безопасно приспособяване на биоматериалите в лечебната фаза на тъканта и понижаване на метаболизма от организма при заместване на костната тъкан и допълва възстановяването на дефекта

Osteobiol Gen os-пълнител в гранулирана форма е съставен и от минерална част и колагенова матрица от свинска кост,животните са отглеждани в Италиански ферми строго контролирани и сертифицирани. През пройзводствения процес всички протеини от колагена присъстват.Това слага началото на прогресивно резорбиране и заместване с костна тъкан.

Osteobiol Evolution-Мембраната е направена от плътни колагенови фибри (от кон или прасе).Тя протектира присадката(пълнителя) до пълното му метаболизиране.Следоперативни указания

• Някои подутини са напълно нормални и трябва да изчезнат до няколко дни.Използвайте студен компрес ,за да подобрите симптомите.
• В случай на болка ,лекарят по дентална медицина ще предпише най-подходящото болкоуспокояващо.
• Използвайте анти-бактериална течност за изплакване и избягвайте четката за зъби първите две седмици след операцията.След този период трябва да използвате четка за зъби с мек косъм и не използвайте конци поне 4 седмици след операцията
• Въздържайте се от кафето,алкохола и цигарите през първата седмица,за да предотвратите риска от кървене на раната и склонността за появата на усложнения.
• Поддържайте устната си хигиена,за да избегнете негативното влияние от процеса на костна регенерация и да спомогнете за правилното възстановяване на дефекта.
• След 7/10 дни от операцията се провежда контролен преглед и отстраняване на конците.Сертификация на производствения процес

Линията на OsteoBiol материалите е резултат на стриктна селекция и строго контролирани процеси през всички фази,позволяващи продуктите да придобият медицинско удостоверение от Европейските стандарти за високо качество ( CE certification),издадени от 0373 Notified Body ( Italian Istituto Seperiore di Sanita) и свидетелство на продуктивните процеси( UNI EN ISO 13485:2004 от TUV Rheinland Group.
Биологичната матрица на линията на OsteoBiol материалите е стриктно тествана от Университета в Торино ( Италия) и от международно акредитирани лаборатории. Резултатите показват отлични оценки.
Случаите с пациенти са публикувани в престижни международни научни вестници и списания.
Всички OsteoBiol продукти са стерилизирани и предназначени за еднократна употреба.